TietopalvelutIhmissuhteet
Ihmissuhteet
 
Hyvät ihmissuhteet ovat elämän perusasioita. Suhteet toisiin ihmisiin vaativat niiden jatkuvaa vaalimista sekä toisia kunnioittavaa käytöstä. Hyvät ihmissuhteet tukevat myös mielenterveyttä, tuovat iloa ja auttavat selviytymään hankalissa elämäntilanteissa. Ihmissuhteet voivat olla niin perhe- ja sukulaisuussuhteita, parisuhteita kuin ystävyys- tai harrastussuhteita. Niitä syntyy joka puolelle erilaisissa toiminatympäristöissä.
 
Mikäli haluat kysyä teemaan liittyviä asioita, voit lähettää kysymyksesi suoraan sähköpostitse osoitteeseen hubi@kokkola.fi tai käyttää Pulmakulmaa kysymysten esittämiseen.
 

Ystävyys
 
Hyvä ystävyys on arvokas asia. Ystävyyssuhteita kannattaa pitää hyvänä erilaisilla osaamillaan tavoilla. Hyvä ystävyys on parhaimmillaan ilojen ja surujen jakamista keskenään. Ystävyys ei ole pelkästään iloa, se on myös erimielisyyksiä ja riitoja. Riidellessä kannattaa muistaa, että asiat riitelevät - Harvat asiat ovat sellaisia, ettei niitä pysty sopimaan. Anteeksi voi aina pyytää.
 
Joskus tulee myös elämäntilanteita, joissa ystävät ovat kadonneet. Välit ovat saattaneet mennä poikki vaikkapa ison riidan tai toiselle paikkakunnalle muuttamisen takia. Silloin on hyvä purkaa tunteita vaikkapa virtuaaliystävälle. Esimerkiksi opiskelijoiden tukikeskus Nyyti tarjoaa virtuaaliolkapään, jolle voi purkaa omia tuntojaan. Jokainen kirjoittaja saa henkilökohtaisen vastauksen.
 
Oletko hyvä ystävä? - Testaa itsesi Ellien testillä
 
 
 
 

 
Seurustelu
 
Seurustelu ja elämänkumppanin löytäminen voi olla valtava juttu. Kun joku ihminen muuttuu tärkeämmäksi kuin kukaan muu ja eri tavalla kuin ystävät ja perhe, kyse on ihastumisesta tai rakastumisesta. Tällöin suurimpia toiveita on saada viettää kaikki mahdollinen aika tuon ihmisen lähellä.
 
Seurusteluun liittyy paljon ihania asioita, mutta myös runsaasti hankaluuksia. Taito sopia riidat ja keskustella yhteisistä asioista on olennaista. Parisuhteessa on tärkeää, että kumpikin voi olla oma itsensä.
 
 
Neuvoja seurustelun ongelmiin
 
 
Seurustelu - Väestöliiton sivut
 
 
 


Päivitetty: Tammikuu 2012
Keski-Pohjanmaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
c/o Nuorten tiedotuspiste HUBI

Torikatu 13, 67100 Kokkola, Puh: 06 - 831 3264, Email: hubi@kokkola.fi