TietopalvelutTyöelämä ja ammatinvalinta

Työelämä ja ammatinvalinta

Työelämä ja ammatinvalinta osiosta löydät töiden hakuun ja tekemiseen liittyvää tietoa. Nuoren, työelämäänsä aloittelevan henkilön on hyvä tutustua myös työlainsäädäntöön ja nuoren työntekijän töitä määrittäviin säädöksiin. Kun tiedät, mitkä oikeutesi ja velvollisuutesi työntekijänä ovat, työn tekeminen ja oikeudenmukaisen palkkion saaminen tehdystä työstä ovat selkeämpiä. Kannattaa ottaa selvää, mitä sinulta vaaditaan työelämässä ja mitä asioita voit itse vaatia työnantajaltasi.

Mikäli et löydä sivuilta etsimääsi tietoa voit kysyä asioista pulmakulmassa. Voit myös soittaa meille (044 78 09 267) tai ottaa yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen hubi@kokkola.fi.
 

Nuorten työllisyyden edistämishanke


Haluatko parantaa mahdollisuuksiasi löytää töitä? Keski-Pohjanmaan 4H-piirin hanke tukee nuorten työelämävalmiuksia ja ammatillista osaamista. Hanke toimii ajalla 1.8.2008-31.12.2010. Hankkeen aikana annetaan lisä-ja täydennyskoulutusta Keski-Pohjanmaan yli 14-vuotiaille nuorille työelämän perustietoihin ja taitoihin.

Sisältöä ovat esimerkiksi asiakaspalvelu, oman kunnan työpaikat, miten hakeutua töihin jne. Koulutuksen käytyään nuoret saavat ns. työelämäpassin, jolla voi osoittaa työnantajalle omaavansa perustaidot työelämään.

Koulutukset alkavat Kälviällä marraskuussa. Koulutukset toteutetaan yhteistyössä alueen 4H-yhdistysten, oppilaitosten sekä työnantajien kanssa.

Lisätietoja koulutuksien ajankohdista ja sisällöistä antaa Riitta Huhtala puh. 0440-764 295 tai sähköpostitse riitta.huhtala@kp4h.kpnet.com.

Lisää tietoa myös 4h-piirin kotisivuilta.


Työskentely ulkomailla

Tietoa erilaisista mahdollisuuksista ulkomailla työskentelyyn löydät Kenutin maailmalle osiosta.
 

Päivitetty: Lokakuu 2010

Keski-Pohjanmaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
c/o Nuorten tiedotuspiste HUBI

Torikatu 13, 67100 Kokkola, Puh: 06 - 831 3264, Email: hubi@kokkola.fi